De oudertelefoon

                                                                         

Kom jij als ouder ook zo weinig aan jezelf toe? Wil je ook wel eens stoom afblazen omdat je ‘t even niet meer aankan of volhoudt? Bel de oudertelefoon! Bel mij!

Ouders kunnen sinds kort terecht bij een nieuwe landelijke telefoonlijn. De Coaches van het Kindercoachgilde geven gratis ondersteuning aan ouders en opvoeders. “Ook nu de basisscholen weer opengaan, is er behoefte aan een luisterend oor. Vanuit onze beroepsvereniging hebben wij het initiatief genomen om met kinder- en opvoederscoaches tijd en aandacht te geven aan ouders die stoom af willen blazen, te sparren of gewoon te praten”, zo verklaart initiatiefnemer Jeannette van Kuik. 

“De coronamaatregelen hebben gezinnen in uitzonderlijke situaties gebracht. Veel ouders werken thuis, anderen werken in vitale beroepen en de druk met alle gezinsleden in huis kan hoog zijn. Het valt niet mee, deze tijd waarin er extra veel van ouders gevraagd wordt

Daarom kan een deskundig luisterend oor verlichting brengen. In gezinnen waar relaties al niet lekker liepen, kunnen de scheuren dieper worden. Voor alleenstaande ouders kan de druk hoog oplopen. Of denk aan ouders met een (aankomende) burn-out. Zij hebben niet de noodzakelijke ruimte voor rust en herstel. Vaak zien we dat innerlijke frustraties een uitweg vinden via hoog oplopende emoties, die veelal op de kinderen worden geprojecteerd. En heb je kinderen in de puberleeftijd, dan heb je kans dat de muren nog veel sneller op je af komen!”

Het aantal coaches dat dit belangeloos doet, groeit met de dag en zijn door heel Nederland verspreid. Via www.kindercoachgilde.nl/voor-ouders staan de coaches per provincie vermeld en op welke dagen en tijdstippen ze bereikbaar zijn. Ik dus ook, bel mij gerust!

Achter de coaches staat een team van mentoren. Professionaliteit en privacy zijn gegarandeerd.