17-19 juni 2022        Midzomeryoga weekend

    

Intens genieten van yoga aan zee, in de duinen, van de rust en ruimte op het bijzondere eiland Schiermonnikoog! Kosten: 149 euro pp

Inclusief: * yoga sessies en meditaties  op unieke plekjes in de natuur * workshop  * drankjes en diner op zaterdagavond   * kleine verrassing  * fietsen op aanvraag  * exclusief overnachtingen en overige maaltijden       * exclusief vervoer, reis -en annuleringsverzekering

Groepsgrootte: maximaal 17 deelnemers!

Het programma

Vrijdag 17.00 uur  ontspannen yogales door Anne Vollbehr                18.30 uur  thee en welkom

Zaterdag 9.00 – 11.00 uur    Meditatie en Actieve yoga aan zee door Josine Olgers

13.00 -15.00 uur     Vrije tijd of als je wilt een workshop op aanvraag:

  • Op het strand schilderen bij Atelier Schier                                              www.atelierschier.com    Lekker schilderen in de natuur of in de schildersbus
* Vliegeren, het ultieme stoeien met de elementen

*Massage bij Barbara Massing (20 euro extra)

Ieder handwerk kan tot een kunstvorm leiden. Je zet iets neer en met talent en discipline springt er uit toeval of geluk iets uit.

Massage is handwerk, wat techniek, ervaring en kennis vereist. Het vraagt om toewijding. Er zijn geen vaste patroontjes geen methodes. Ieder mens is uniek.

Ervaar het!

17.00 uur     Phoenix rising yogales, de reis naar binnen,  door Nina Vollbehr

18.30 uur     vegetarisch eten en drankjes

Zondag 7.00 uur   Meditatie/Cherokee Sundance , duinen of strand door Josine

11.30 uur  “Let your yoga dance” door Nina Vollbehr in de natuur 12.30 uur

Afsluiting cropped-rug-benen-omhoog.jpg

DE YOGA

We zullen verschillende soorten yoga ervaren dit weekend, actief in de ochtend en ontspannend in de avond, intuïtief via yogadans en meditatief via bewegingen en stilte. Door de yoga en meditatie buiten te doen, ervaar je het als heel speciaal en wordt de natuur volkomen onderdeel van jezelf. De yoga is voor alle niveaus. Verschillende opties zullen worden aangeboden in de diverse houdingen en lessen. Ook beginners zijn welkom!

DE YOGA DOCENTEN 

Nina Vollbehr, Josine Olgers en Anne Vollbehr

Nina Vollbehr geeft zaterdagmiddag een bijzondere yogales. Deze les is gebaseerd op Phoenix Rising Yoga. Je wordt uitgenodigd stil te staan bij wat er tijdens de yogahoudingen in jezelf gebeurt. Dit biedt tijd voor zelfreflectie, het onderzoeken van je reacties, gewoontes, automatismen. Op die manier kun je meer zelfbewustzijn ontwikkelen. In ons dagelijks leven zijn we vaak erg druk met dingen buiten onszelf, dingen regelen, doen, werken, zorgen, nadenken, moeten. Deze les biedt ruimte voor een moment van rust, van stilte, van naar binnen mogen keren. Als je je aandacht naar binnen richt zul je ontdekken hoe veel wijsheid er in je lichaam verborgen ligt. Dit kan je in je dagelijks leven helpen meer rust te vinden en je bewuster te zijn van bepaalde patronen. Zelfbewustzijn is van oorsprong één van de belangrijkste doelen van yoga. De eeuwenoude yogafilosofie vertelt ons dat zelfbewustzijn de weg is naar meer vrijheid. Vrijheid van gewoontes die je niet verder helpen en vrijheid om je leven in overeenstemming met jouw waarden te leven. Deze les sluit aan bij de eeuwenoude filosofie van yoga en brengt deze naar ons drukke moderne leven.

Yoga is voor Anne altijd een manier geweest om bij zichzelf te komen, even los te komen van de dagelijkse routine en om zowel letterlijk als figuurlijk lekker in haar vel te komen zitten. Maar yoga is voor haar vooral plezier hebben! Anne geeft yoga zoals ze dat zelf het liefste volgt: actieve, no-nonsense yoga waarbij de focus vooral ligt op “alignment” om de houdingen zo veilig mogelijk uit te voeren met respect voor je eigen lichaam en je eigen grenzen. De lessen zijn soms uitdagend, maar altijd luchtig en levendig. In haar lessen hanteert Anne een “flow” waarbij de ademhaling en de bewegingen op elkaar afgestemd zijn, je van de ene naar de andere houding vloeit en de houdingen even vasthoudt. Dit zorgt ervoor dat je meer rust ervaart in je hoofd, je meer bewust wordt van je lichaam en je sterker en flexibeler wordt.

De actieve yoga door Josine is een echte energizer! Je lichaam wakker maken om de dag energiek door te brengen. De houdingen worden op het ritme van de ademhaling gedaan en de bewegingen volgen elkaar in een flow op. Ook speelse elementen uit de kinderyoga worden gebruikt! Dit jaar zullen we met de voeten in het water de bewegingen van het water volgen en voelen

De gevoelsmeditatie op zondagochtend doen we in beweging. De bewegingen zijn eenvoudig, als een dans, gericht op de ademhaling, waardoor de aandacht helemaal naar jezelf gaat.

Massage bij Barbara Massing (20 euro extra)

Ieder handwerk kan tot een kunstvorm leiden. Je zet iets neer en met talent en discipline springt er uit toeval of geluk iets uit.

Massage is handwerk, wat techniek, ervaring en kennis vereist. Het vraagt om toewijding. Er zijn geen vaste patroontjes geen methodes. Ieder mens is uniek.

Ervaar het!