21,22,23 juni 2019 Midzomeryoga weekend, thema: EVENWICHT

Intens genieten van yoga aan zee, in de duinen, van de rust en ruimte op het bijzondere eiland Schiermonnikoog! Kosten: 139 euro pp

Inclusief: * yoga sessies en meditaties * workshop naar keuze * drankjes en snacks, kleine broodjes * kampvuur op zaterdagavond * korting op koffie + appeltaart bij Paal 3                         * kleine verrassing  * fietsen op aanvraag  * exclusief overnachtingen en overige maaltijden       * exclusief vervoer, reis -en annuleringsverzekering                                                               Groepsgrootte: maximaal 19 deelnemers!

Het programma

Vrijdag 17.00 uur  ontspannen yogales door Anne Vollbehr                18.30 uur  thee en welkom

Zaterdag 9.00 – 11.00 uur    Meditatie en Actieve yoga door Josine Olgers

13.00 -15.00 uur     Workshop naar keuze, max. 6/7 deelnemers:

  • De zee schilderen aan zee in een Schilderworkshop met kunstenaresse Stella van Acker  www.stellevanacker.nl
  • Werken vanuit je gevoel door kunstenaresse Klasiena Soepboer www.kunstfaam.nl
  • Sup yoga door Anne Vollbehr

17.00 uur     Phoenix rising yogales door Nina Vollbehr

18.30 uur     kampvuur en hapjes

Zondag 7.00 uur   Meditatie , duinen of strand door Josine

11.00 uur  Dansyoga door Nina Vollbehr in de natuur 12.30 uur

Afsluiting cropped-rug-benen-omhoog.jpg

 

DE YOGA

We zullen verschillende soorten yoga ervaren dit weekend, actief in de ochtend en ontspannend in de avond, intuïtief via yogadans en meditatief via bewegingen en stilte. Door de yoga en meditatie buiten te doen, ervaar je het als heel speciaal en wordt de natuur volkomen onderdeel van jezelf. De yoga is voor alle niveaus. Verschillende opties zullen worden aangeboden in de diverse houdingen en lessen. Ook beginners zijn welkom!

Thema dit jaar : EVENWICHT

 

 

DE YOGA DOCENTEN 

Nina Vollbehr, Josine Olgers en Anne Vollbehr

Nina Vollbehr geeft zaterdagmiddag een bijzondere yogales. Deze les is gebaseerd op Phoenix Rising Yoga. Je wordt uitgenodigd stil te staan bij wat er tijdens de yogahoudingen in jezelf gebeurt. Dit biedt tijd voor zelfreflectie, het onderzoeken van je reacties, gewoontes, automatismen. Op die manier kun je meer zelfbewustzijn ontwikkelen. In ons dagelijks leven zijn we vaak erg druk met dingen buiten onszelf, dingen regelen, doen, werken, zorgen, nadenken, moeten. Deze les biedt ruimte voor een moment van rust, van stilte, van naar binnen mogen keren. Als je je aandacht naar binnen richt zul je ontdekken hoe veel wijsheid er in je lichaam verborgen ligt. Dit kan je in je dagelijks leven helpen meer rust te vinden en je bewuster te zijn van bepaalde patronen. Zelfbewustzijn is van oorsprong één van de belangrijkste doelen van yoga. De eeuwenoude yogafilosofie vertelt ons dat zelfbewustzijn de weg is naar meer vrijheid. Vrijheid van gewoontes die je niet verder helpen en vrijheid om je leven in overeenstemming met jouw waarden te leven. Deze les sluit aan bij de eeuwenoude filosofie van yoga en brengt deze naar ons drukke moderne leven.

Yoga is voor Anne altijd een manier geweest om bij zichzelf te komen, even los te komen van de dagelijkse routine en om zowel letterlijk als figuurlijk lekker in haar vel te komen zitten. Maar yoga is voor haar vooral plezier hebben! Anne geeft yoga zoals ze dat zelf het liefste volgt: actieve, no-nonsense yoga waarbij de focus vooral ligt op “alignment” om de houdingen zo veilig mogelijk uit te voeren met respect voor je eigen lichaam en je eigen grenzen. De lessen zijn soms uitdagend, maar altijd luchtig en levendig. In haar lessen hanteert Anne een “flow” waarbij de ademhaling en de bewegingen op elkaar afgestemd zijn, je van de ene naar de andere houding vloeit en de houdingen even vasthoudt. Dit zorgt ervoor dat je meer rust ervaart in je hoofd, je meer bewust wordt van je lichaam en je sterker en flexibeler wordt.

De actieve yoga door Josine is een echte energizer! Je lichaam wakker maken om de dag energiek door te brengen. De houdingen worden op het ritme van de ademhaling gedaan en de bewegingen volgen elkaar in een flow op. Ook speelse elementen uit de kinderyoga worden gebruikt! Dit jaar zullen we met de voeten in het water de bewegingen van het water volgen en voelen

De gevoelsmeditatie op zondagochtend doen we in beweging. De bewegingen zijn eenvoudig, als een dans, gericht op de ademhaling, waardoor de aandacht helemaal naar jezelf gaat.

De Workshops

 

Sup yoga door Anne Vollbehr

SUP Yoga is, Yoga op een SUP (stand up paddling) board. Doordat een SUP plank vaak vrij breed is, heb je genoeg ruimte om een Yoga sessie op de plank te doen. tenminste, dat gaan we proberen! we gaan in ieder geval lekker spelen op het water!  Vaak is het relaxt om eerst een stukje te peddelen naar een rustig plekje, om vervolgens lekker even alleen omringd door de natuur een SUP Yoga sessie op je plank te doen. Flow van water

Bij geen mooi weer kun je kiezen uit een van de andere workshops (bij voldoende plaats)

 

 

Massage bij Barbara Massing (20 euro extra)

Ieder handwerk kan tot een kunstvorm leiden. Je zet iets neer en met talent en discipline springt er uit toeval of geluk iets uit.

Massage is handwerk, wat techniek, ervaring en kennis vereist. Het vraagt om toewijding. Er zijn geen vaste patroontjes geen methodes. Ieder mens is uniek.

Ervaar het!