Herfst retraite voor zwangere vrouwen

 Maandag 22 – Vrijdag 26 november 2021

Resort Schierduin Schiermonnikoog

Ben je al een tijdje zwanger? Nog druk bezig met de voorbereidingen op de komst van je kleintje? T kan allemaal best veel voor je zijn, zeker als het de eerste is! Er wordt niet alleen een kindje geboren, maar ook een moeder…

Er kan veel op je afkomen als je zwanger bent. Veel moet worden geregeld en georganiseerd.  Best intensief, zeker als je daarnaast ook nog een baan hebt en/of misschien al een kindje thuis hebt rondlopen. Tijd voor jezelf en ontspanning is dan des te belangrijker!

Hoe fijn is het als je kunt uitkijken naar een ontspannen verwen minivakantie in de laatste fase van jouw zwangerschap. Vijf dagen helemaal voor jou en je baby, waarin je je mentaal en lichamelijk voorbereidt op de bevalling, op het moederschap, vol aandacht verbinding maakt met je kindje, lekker kunt ontspannen en in een intieme sfeer ook andere zwangere vrouwen kunt ontmoeten.  De boel thuis even kunt loslaten om dit echt al je aandacht te kunnen geven…. en dat alles in de pure natuur van Schiermonnikoog. Goed idee toch?

Vooral de laatste fase van zwanger zijn is een periode van naar binnen keren, van rust, van tijd voor jezelf.  Dat is wat we jou zo gunnen tijdens deze dagen. Ook jij als moeder mag je voorbereiden op het moederschap. Samen groeien jullie hier in die maanden naar toe.

Gaby en Josine organiseren van maandag 22- vrijdag 26 november 2021 een heerlijke verwen midweek op Schiermonnikoog, vlakbij het strand, speciaal voor jou en je baby.  In een heerlijk luxe resort met zwembad, sauna en meer…. https://www.strandresortschier.nl

Je zult je na deze dagen meer ontspannen voelen, meer in verbinding met jezelf en je baby en meer vertrouwen ervaren naar de bevalling toe. Zodat jullie samen de best mogelijke start kunnen maken.

Wat kun je verwachten?

  • Je eigen luxe slaapkamer in een prachtig nieuw resort, met handdoeken en opgemaakt bed
  • Heerlijke maaltijden – vegetarisch of veganistisch (vis/vlees op aanvraag ook mogelijk)

Onbeperkt koffie, thee en fruit

  • Iedere dag aandacht voor ademhalingstechnieken en beweging met yoga (Eén digitale yogales krijg je mee voor thuis)
  • Meditaties en visualisaties om je voor te bereiden op de bevalling in contact met je kindje. (deze krijg je ook in een audiobestand mee voor thuis)
  • Mogelijkheid om te ontspannen en te zwemmen in een verwarmd zwembad
  • Tenminste één ontspannende ‘reflex’ behandeling 
  • Prachtige workshop door Avtar Padmani, ervaren kraamkundige, over de bevalling zelf en daarna
  • Kennis over de unieke ‘levensblauwdruk’ van jouw kindje door Gaby
  • Tijd voor jezelf om van de natuur en stilte van het eiland te genieten

Investering in jou en je baby: 785,-* * Deze aanbieding is: exclusief bootticket en vervoer van en naar het Resort

Josine, Gaby en Avtar

JOSINE OLGERS

Ik ben zelf moeder van Luna (17) en Remi (15). Het moederschap heeft mij zoveel gebracht en geleerd. Hoe meer ik over de tijd in de buik van mijn moeder leer en weet, hoe meer ik mijzelf begrijp en weet wie ik ben. Echt een schat aan kennis ligt ‘verborgen’! En zo werkt het ook voor mijn eigen kinderen. Ik begrijp hen ook beter door terug te kijken naar de zwangerschap en bevalling… het zegt veel over wie zij zijn

Tijdens deze retraite begeleid ik de yoga. Zwangerschapsyoga is een heerlijke manier om lekker in je lijf te komen, uit je hoofd, de stilte in jezelf te ervaren, je te verbinden met je baby en vertrouwen te voelen. Dat is de sleutel voor mij tot een fijne start met je kindje. Je lichaam kunnen vertrouwen, vertrouwen op je kindje en dat jullie samen een mooie start maken! Ook een moeder wordt geboren, niet alleen een kind!

En nog even lekker bewegen, op een veilige manier, op je houding letten en oefeningen leren om te kunnen toepassen tijdens de weeen en het baren. Je bent weliswaar ‘out of control’ als de bevalling inzet; en toch heb je wel keuzes en kun je de regie over jouw eigen bevalling bewaren… Hoe dan? Daar geef ik je handvaten voor, en ook Gaby en Avtar zijn hier experts in!

Reacties van deelnemers aan de zwangerschapsyoga:”Het was echt zo behulpzaam dat ik de ademhalingsoefeningen zo goed geleerd had, en ik keuzes kon maken en wat ik ging doen, echt heel erg waardevol, dankjewel!”

“Ik kijk terug op een fijne bevalling, mede dankzij de oefeningen die we gedaan hadden in de lessen, zo fijn! Het was heftig en toch voelde ik mij ontspannen”

GABY DE RAPPER

Toen ik bijna 22 jaar geleden voor het eerst moeder werd had ik nog geen idee van de impact die de periode van de zwangerschap en de bevalling zou hebben op mijn toekomstige dochter. Ook toen mijn zoon daarna geboren werd was ik nog aardig naief. Ik volgde wat standaard was. Achteraf gezien zijn er best een aantal dingen die ik, als ik toen geweten had wat ik nu weet, anders had willen doen. 

Ik vond zwanger zijn en moeder worden magisch. Het heeft me gevormd en ik heb enorm veel van mijn kinderen geleerd. Ik heb vooral geleerd dicht bij mijn gevoel te blijven. Zo ben ik op een gegeven moment qua werk van leerkracht naar kindercoach naar oudercoach geswitcht. 

Door alles wat ik vooral de afgelopen 10/11 jaar geleerd heb werd me meer en meer duidelijk hoeveel impact de periode rondom de zwangerschap heeft. Ik dook in alle informatie die ik daarover kon vinden. Meestal was dat niet de meest voor de hand liggende kennis. Ik volgende cursussen, ik las alles wat los en vast zat en ik deed een opleiding die maar weer aangaf hoe belangrijk deze periode was. 

De periode van de Levensblauwdruk (de eerste 30 maanden, inclusief de 9 maanden vóór de zwangerschap) en reflexintegratie hebben mijn kijk enorm veranderd. Dit en veel meer mooie inzichten en fijne ontspannende behandelingen deel ik graag met je. Mocht je veel stress ervaren in deze periode, dan help je daar ook graag mee, als je dat wilt, met bijvoorbeeld een sessie Verbinden-Versmelten-Loslaten. 

En zo zat ik afgelopen zomer met Josine op een bankje in de zon een broodje te eten. We hadden elkaar een poos niet gezien en raakten aan de praat over hoe we tegen de zwangerschap aankeken. Heel spontaan en super enthousiast hadden we binnen 1,5 uur deze retraite zo ongeveer georganiseerd. We besloten dit gewoon ook echt te gaan doen en zo ontstond het! Samen met Avtar, die we in de aanloop naar dit retraite tegen het lijf liepen. 

Ik geloof en voel aan alle kanten dat deze midweek een hele bijzondere gaat worden. Ik gun elke zwangere vrouw de rust, de kennis, de ontspanning, de verbinding met je kindje, de inzichten die we met z’n drieën met jullie zullen gaan delen. Gewoon een midweek voor jezelf. Jij en je kindje. Even me-time met andere zwangere vrouwen. En dat op het prachtige Schiermonnikoog. 

Meer info op mijn (enorm verouderde website) http://www.kik-kindercoaching.nl en binnenkort op http://www.gabyderapper.nl

AVTAR Padmani Kaur

http://www.shantizwangerschapsbegeleiding.nl

Avtar is kraamkundige en doula , Yogadocent, Vertrouwenspersoon / Coach & Energetisch therapeut en eigenaar van Kraamcentrum Shanti. 

Avtar brengt al ruim 30 jaar kinderen ter wereld! Als iemand zo ongeveer alles wat er kan gebeuren bij een bevalling heeft meegemaakt, dan is zij het wel! Wat een dosis ervaring! Ze verzorgt tijdens deze retraite een prachtige workshop, waarin jij al je vragen kunt stellen. Alles wat je eigenlijk altijd wilde weten betreffende de zwangerschap, baring, binding en kraamtijd.

Tijdens deze workshop krijg je inzicht in wat zich achter de schermen afspeelt in je lichaam en psyche, de in’s and out’s van het baren, met tips waar je eigenlijk niet zonder kunt.

Je krijgt tips/ aanvullingen vanuit de praktijk voor je geboorteplan

We gaan uitgebreid in op onze adem, de bron van het leven

De anatomie van ontsluiting en persen ( 1e en volgende kind is namelijk niet gelijk) komt aan bod

Wat te doen bij angst voor toucheren?

Hoe stimuleer je je eigen oxytocineproductie (beval hormoon)? en prolactinehormoon (borstvoedingshormoon)?

Tips voor TIJDENS de baring

Tips voor Bad / Baarkruk of Bed geboorte (Pro & contra)

Tips voor NA de baring

Bonding, The golden hour. En waar je waakzaam voor mag zijn…..

Borstvoeding, Wat gebeurt er in en met je borsten en hoe stimuleer je borstvoeding

Baby language, mét meeneem “gebruiksaanwijzing”

En alles wat jullie verder nog willen weten en aandragen…..

Tijdens de retraite is zij ook nog op afspraak beschikbaar voor consulten, behandelingen en zwangerschapsmassages

Access Consciousness Bars behandeling, Energetische therapie, die het vermogen heeft je mind te resetten en (Generationeel ) trauma aan te pakken , belangrijk vóór de geboorte van het kindje! Aanbevolen bij baby’s in stuitligging! www.access-bars-naturally.jouwweb.nl

Coaching sessie,  één op één je hart luchten, is geen zwakte maar je sterkte! Ruim op wat je niet gebruiken kunt, vul aan wat je nodig hebt! Privé,  b.v. traumaverwerking of spanningen op relationeel gebied www.Injekrachtcoach.nl