Zomerkamp KOM OP!

Zin in ’n vakantie op het prachtige eiland Schiermonnikoog? Terwijl u ontspant en geniet van het eiland, doet uw kind onvergetelijke ervaringen op!                                                                                                        

maandag 3 – vrijdag 7 augustus 2015

  foto sterk op schier ORIGINAL

WAT IS KOM OP! SCHIERMONNIKOOG?    

Een creatief zomerkamp waarbij kinderen spelenderwijs hun eigen mogelijkheden en talenten ontdekken. KOM OP Schiermonnikoog geeft kinderen op een speelse manier een steuntje in de rug! Vooral kinderen die wat moeite hebben met voor zichzelf op te komen, zich te uiten, onzeker, verlegen of wat teruggetrokken zijn en wat meer tijd nodig hebben om hun fantasie en eigenheid te gebruiken, is KOM OP SCHIER heel geschikt! Ook kinderen die te maken hebben met pesten, onzeker zijn of waarbij het even tegenzit zijn van harte welkom.   De setting van het eiland biedt alles voor een onvergetelijke vakantie!

Leeftijd: 8-12 jaar              Je blijkt meer te kunnen en te durven dan jij denkt!

KOM OP! SCHIERMONNIKOOG                                                                                                                                        

 

HOE ZIET KOM OP! SCHIERMONNIKOOG ERUIT?                                          

remi schilderenHet programma bestaat uit 5 dagen, van maandag tot en met vrijdag, van 10.00 – 16.00 uur.  (Vrijdag sluiten we na de lunch af)

De inhoud ziet er globaal als volgt uit. Alle activiteiten worden afgestemd op de persoonlijke doelen die de kinderen zichzelf stellen . Dit kan natuurlijk om praktische redenen iets anders uitvallen, maar om een eerste idee te krijgen:

Maandag 3 aug:                                                                                 Ochtend: Kennismaking      Middag: Strand activiteit
Dinsdag 4 aug:                                                                                 Ochtend: Creatieve activiteit     Middag: Activiteit in de duinen
Woensdag 5 aug:                                                                                Ochtend: Bewegen op muziek/kinderyoga       Middag: Activiteit op het strand
Donderdag 6 aug:                                                                              
Ochtend: Drama/expressie    Middag: Creatieve opdracht         Avond: activiteit met ouder(s)
Vrijdag 7 aug:                                                                                 Ochtend: afsluiting, gezamenlijke lunch met ouder(s)
 

Kosten                                                                                                                                                                                                        

40  Euro per kind per dag voor alle activiteiten, inclusief een verzorgde lunch . De kinderen slapen bij de ouders op een zelfgekozen accommodatie.

Dit kan bijvoorbeeld op de camping,voor een speciaal KOM OP Schier-tarief: 9 euro per persoon per nacht, kinderen 6 euro.             Een ingerichte tent kan ook, zie http://www.seedune.nl/

Overdag vanaf 10.00 tot 16.00 uur zijn de kinderen onder begeleiding van ons. Startpunt is de camping. De avonden zijn in principe vrij, met uitzondering van de donderdagavond!

Geef je op via josineolgerskindercoach@gmail.com  of bel gewoon met                                    Josine  06 289 612 15

Een inschrijfformulier wordt naar je opgestuurd!

 

Voor de ouders                                                                                                                                                                                    

Bij alles wat de maatschappij van kinderen vraagt is het belangrijk dat kinderen zichzelf mogen zijn, zich op hun gemak voelen, zelfvertrouwen opbouwen en momenten van rust vinden. KOM OP! SCHIER biedt kinderen de kans om hun eigen mogelijkheden en talenten te ontdekken.  Kinderen leren het meest in een positieve omgeving waar veel plezier wordt gemaakt. Schiermonnikoog met de duinen, het strand en de rust bieden alles voor een onvergetelijke ervaring.

Want dat is wat ons voor ogen staat:  kinderen een nieuwe ervaring geven over zichzelf, die ze voor altijd met zich meenemen

 

AANPAK KOM OP! SCHIER                                                                                                                                                            

De kinderen volgen een actief dagprogramma in kleine groepjes, met verschillende onderdelen. De verschillende onderdelen hebben allemaal met elkaar te maken en vullen elkaar aan. Het gaat hierbij om natuur, spel en creativiteit. Drama en expressie zal ook op een rol  innemen. De bedoeling is dat we ieder jaar groeien met meer aanbod en meer ervaring!

Natuurbeleving                                                                                                                                                                                  

We gaan in kleine groepjes de natuur in; ieder kind krijgt de ruimte om zichzelf te zijn en zelf te ontdekken en vertrouwd te raken met de natuur om zich heen.   Intensief contact met de natuur heeft een  positief effect op de ontwikkeling van kinderen.

hutten-bouwen

 

Toneel en spel                                                                                                                                                                                       

In een kleine, veilige groep wordt er samen gespeeld en geëxperimenteerd met drama, expressie en beweging. Het gaat niet om presteren, maar spelenderwijs ontdekken van je eigen mogelijkheden en talenten. En dan blijkt het kind meer te kunnen en te durven dan het denkt!   Zo worden de kinderen meegenomen in een wereld vol fantasie, spel en ontspanning.

DSC_0159

De kinderen zullen kennismaken met een heuse drama les met warming up, zintuigoefeningen, improvisatie-spel en zelfs een pietsie tekst toneel! Kinderen ervaren door de oefeningen wat er gebeurt in hun lichaam, wat spanning oproep, wat niet. De kinderen leren spelenderwijs de aandacht te richten, grenzen te beleven en te ontspannen. Ook op momenten die spannend zijn.

Daarnaast doen we rollenspellen met nee durven zeggen, dingen vragen, ruimte innemen en omgaan met lastige situaties ; alles gespiegeld aan hun eigen situatie en hun eigen wensen.  Het is een korte weerbaarheidstraining!

 

Creatieve beleving                                                                                                                                                                                

Zandkastelen en/of zandsculpturen maken op het strand, dicht bij de zee. We zoeken de waterkant op om natuurlijke materialen te verzamelen. Van deze materialen gaan we samen , of ieder kind alleen, ‘kunstwerken’ maken

Kinderen laten we experimenteren met krijt, schetsen, en daarna de kwasten te gebruiken op het witte doek. Alles in de natuurlijke omgeving van het eiland, in de duinen of op het strand.  Kinderen leren op deze manier geconcentreerd te zijn, hun fantasie te gebruiken. Ze zullen ook gerichte opdrachten krijgen om hun emoties te uiten op papier

ibus04IMG_0065

  

Wie zijn wij?                                                                                                                                                                                        

Wij zijn Petri Bontje,  Agnes Meijs en  Josine Olgers. Ieder vanuit ons eigen vakgebied en ervaring nemen wij de kinderen mee op avontuur en begeleiden hen.

Josine woont sinds 2009 op Schiermonnikoog. Ervaring met kinderen deed ik vooral op als programmamaker van diverse kinderprogramma’s bij de AVRO en nu als kindercoach, kinderyogajuf en ik werk aan weerbaarheid en zelfvertrouwen via spel en drama. Sinds dit jaar ben ik ook KOMOP COACH, dat wil zeggen, begeleid ik kinderen en ouders die te maken hebben met pesten volgens de succesvolle visie van KOMOP.

Voor meer informatie: www.pestenbuitenwesten.nl 

 Josine Olgers

DSC_0094

 

 

 

 

 

 

Agnes Meijs                

agnes-waterleie-600px

Kernbegrippen in mijn leven zijn verbinding met de natuur, spelenderwijs leren, zelf ervaren wat natuurcontact met je doet en samenwerkingsverbanden aangaan om elkaar te inspireren en ondersteunen.

Al meer dan tien jaar werk ik met intensieve  natuurblevingsprogramma’s   www.natuurlijkheden.nl 

natuurlijkheden

 

Josine_irmahartog_rondefotoIrma Hartog van Alles Stroomt

Irma Hartog  zal tijdens het KOM OP! kamp de kinderen kennis laten maken met toneel! Uit ervaring weet Irma dat acteren, toneel SPELEN, kinderen vrij kan maken.

Het geeft zelfbewustzijn en vertrouwen in eigen kunnen en bovenal is het natuurlijk ongelooflijk leuk!! Dit gevoel van kracht is ieder kind gegund en daar gaan we in Irma’s lessen dus op een speelse manier naar op zoek. Dan ontstaat het gevoel: He, dit is mijn stem. Hoor mij. Dit is mijn lijf. Zie mij!

Ik ben ik. En dat is goed! Josinelogowebsite_IrmaHartog

Tijdens de workshop zullen de kinderen kennismaken met een heuse drama les met warming up, zintuigoefeningen, improvisatie-spel en zelfs een pietsie tekst toneel!

Irma heeft sinds haar afstuderen aan de toneelacademie Maastricht heb in diverse films (De Eetclub), TV series (Intensive care) en theaterproducties gespeeld (Verlies van Nicci French). Naast het spelen geeft ze ook stem-en drama lessen aan acteurs in spe en werkt als kindercoach.

‘Alles Stroomt’ met kinderen om hun weerbaarheid en zelfvertrouwen te geven.  ‘SPEEL  JE  VRIJ!’

Kijk ook eens op website van Irma: www.alles-stroomt.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *